Header Image

FIX BELÉPŐÉRT KORLÁTLAN SÖRKÓSTOLÁS

HOGY MIRE SZÁMÍTHATSZ A BPBW 2018 | Beer Week in Budapest-en?
 • Egy teljes hetet a kraft sörnek szentelünk május 20. és 27. között Budapetsen
 • Kóstold korlátlanul a kedvenc, világszinten is az élvonalba tartozó sörfőzdéid legvadabb söreit a világ minden tájáról (amikért persze mi is odavagyunk)

Találkozz a sörfőzőkkel

 • Csapfoglalások, “Találkozz a sörfőzővel” események egész héten
 • Az összes meghívott főzdénk sörfőzői személyen fogják képviselni saját főzdéjüket a kóstolónapokon, és a csapfoglalásaikon

TOLD FULLBA' A KRAFTOT

 • A két hétvégi napon (máj. 25., péntek és máj. 26. szombat) 6-6 óra áll rendelkezésedre, hogy
 • Fix árú belépőjegyért korlátlanul kóstold a söröket
 • Főzdénként 2 csap (és 1 hordó / csap) / kóstolónap a szabály
 • Ha egy sör elfogyott, akkor annak aznapra annyi

ÉS PERSZE ÉREZD IS JÓL MAGAD

 • Élő koncertek, és DJ-k a hét folyamán esténként 
 • Óriási afterparty mindkét kóstolónap után ugyanazon helyszínen, a Dürer Kertben
 • És még szép, hogy egész este a legjobb magyar kraft söröket ihatod
BPBW | Beer Week in Budapest 2018

Ahogy az a legtöbb nagyszerű dologgal lenni szokott, fesztiválunk ötlete is egy sörözőben született meg az újhullámos sörfőzés, nemzetközi sörfesztiválok, inspiratív sörfőzők és persze egy bizonyos mennyiségű sör fogantatásából. A célunk nem is lehetett volna egyszerűbb és magától értetődőbb: bár a kézműves hullám – nevezzük akár kisüzeminek, újhullámosnak, kraftnak – az utóbbi években egyértelműen elérte hazánk söriparát is, és mára kijelenthetjük, hogy nagyszerű sörfőzdék bújtak – bújnak elő sokszor a föld alól, az is nyilvánvaló, hogy a fejlődés következő lépése a a hazai színtér szemszögéből a nemzetközi frontba való bekapcsolódás kell, hogy legyen. Hát nagyon röviden ezért vagyunk itt, és talán nem lövünk mellé azzal, hogy kimondjuk: te is, ti is. A célunk pedig nemcsak az, hogy a fesztiválunk gerincét adó kóstoló eseményekre meghívjunk, hanem hogy csatlakozz ahhoz az egy héten át tartó cirkuszhoz, amihez nemzetközi főzdék csapfoglalásai, főzdelátogatások, “találkozz a sörfőzőkkel” események és koncertek adják majd a keretet.

A VÁROS
MIT IS TUD BUDAPEST NYÚJTANI?

Bár nem hisszük, hogy Budapest különösebb bemutatásra szorul a hazai közönség előtt, azért szeretnénk itt is megállni egy pillanatra. Bár fővárosunkról elsőként a hidak, a Duna, a fürdők, a legénybúcsúk és a romkocsmák jutnak eszünkbe, van valami a föld alatt, ami már elkezdett felszínre törni. Újhullámos sörfőzdék veszik lassan, de biztosan kezükbe a város kocsmáit, utcai kajáldák, kézműves kávézók, termelői piacok vagy éppen Michelin-csillagos éttermek alakítják folyamatosan a magyar gasztronómiai térképet, és nincs este a városban, hogy ne lehetne elcsípni valami menő zenekar koncertjét. Különleges város különleges lakókkal, akik az idelátogató turistákkal együtt, bár a gazdag történelmi múlt tiszteletben tartásával, de nem félnek az új ötletektől és irányoktól sem. Ezért ilyen jó hely Budapest.

HELYSZÍNEK
A KEDVENC BUDAPESTI HELYEINK

Az újhullámos sörszíntér hihetetlen gyorsan nő Budapesten. A BPBW szervezésekor épp ezért a legjobb sörözőket, éttermeket, kávézókat, utcai kajáldákat és koncerthelyeket kerestük meg, hogy csatlakozzanak az eseményhez, és segítsenek felfedezni a várost az idelátogatóknak, vagy éppen mutassák meg új arcát a helyieknek is. Egyszóval azt szeretnénk, ha Budapest egy héten keresztül a kedvenc helyeink szűrőjén át vetülne elétek. A résztvevő helyszínek listája folyamatosan bővül, ezért kérjük, hogy maradjatok lesben további nevekért!

CSEKKOLD A HELYSZÍNEKET