Header Image

Brouwerij de Moersleutel

Hollandia

Egy normális sörfesztivál egyszerűen behúzná a kéziféket és nem hívna meg újabb holland főzdét olyan nevek után, mint Tommie Sjef, Brouwerij Frontaal és Uiltje. ?????? Na, ezt a normális részünket mi köztudottan már jó ideje elengedtük, úgyhogy fogadjátok szeretettel negyedikként a Brouwerij de Moersleutelt!

A főzde egyébként tökéletes példája annak a fajta hozzáállásnak amit mi is képviselünk: hogy mennyire fontos a kérdés, a kétely. Még a tavalyi szervezői fázis vége alatt, a főzdelista véglegesítése után kerestek meg minket, és nem sokon múlt hogy idén is lemondjuk a szereplésüket: egyszerűen túl sok bemutatni való jó főzde és ország van még a világon. Ugyanakkor a nevük nem volt számunkra teljesen ismeretlen korábban sem, köszönhetően ez nagyrészt a félelmet és kompromisszumot köszönőviszonyban sem ismerő Budapest Beer Geek Mafia csapatának, akik egy ideje már ajánlgatták őket… Mit szépítsük, amikor tavaly decemberben a budapesti Hopaholic mesés falai közt egyedül maradtunk néhány Double Roast doboz társaságában, elküldtünk egy megkérdőjelezhető stílusú üzenetet és berántottuk őket az idei fesztiválra.

A kraft / kisüzemi / kézműves / független sörös világban nem példa nélküli hogy testvériségként hivatkozunk kis közegünkre, de a Moersleutel esetében nem akármilyen mélységekbe merülünk a téma kapcsán. Elég ritka négy testvért is találni egy főzdén belül, márpedig a Zomerdijk tesók esetében épp erről van szó. Akárcsak egy metafora a sör négy fő összetevőjével, nem?! ???(Fuhh, tényleg fullba toljuk a kraftot ezzel! #nevergofullcraft)

Ez bizony nem lehet a véletlen műve, de jobb, ha magad jársz utána miért merészkedünk ilyen mélyre (magasra?) a BPBW 2019 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessions májusi kóstolónapjain!!!

 

 

No photo description available.A kosarad
X