Header Image

KCBC – Kings County Brewers Collective

USA

“Egy biológus, egy reklámszakember és egy étteremvezető bemegy egy üres bushwicki raktárba: a Kings County Brewers Collective sztorijának kezdete akár egy büntetően rossz vicc is lehetne” – fogalmaz a Thrillist, de ez itt véresen komoly. Ha jól számolunk, a KCBC idén ünnepelte fennállásának 3. évét és micsoda út volt ez már idáig is!

Pete Lengyel – igen, magyar gyökerekkel rendelkezik, és elmondása szerint még nem járt nálunk… ?? EDDIG! -, Tony Bellis és Zack Kinney a KCBC-t a sörfőzés és a közösség iránti szenvedélyből alapították. Mindezt Brooklyn Bushwick részén, a Brewer’s Row-on, az utcán ahol valaha egész Amerikában legmagasabb volt a főzdekoncentráció, a kezdetektől egyértelmű volt számukra hogy az egész közösséget szeretnék támogatni. Együttműködnek az egykor még Pete által alapított Brewsers házisörfőző vagy a szintén általa létrehozott Beerders madárles-kraft sör klubbal, de említhetnénk a lager sörök újrafelfedezéséért tett törekvéseiket is, hiszen ez az 1900-as években iszonyat fontos szerepet játszott a környék életében; ezek mind olyan kis egyedi részletek, amiket öröm észrevenni a jelenlegi sörös trendek között. És a csavar a végén? Pete még a Finback elindulásában is segített, szóval a KCBC csatlakozásával lett csak igazán nagy az öröm, hogy jövőre már ketten adnak ízelítőt New York vibráló sörvilágából.

Mindent egybevetve, azt érezzük hogy ők is csak ugyanolyan szenvedéllyel teszik a dolgukat, mint ahogy mi próbáljuk azt Budapesten; már vágjuk a centit hogy talizzunk velük a BPBW 2020 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessions kóstolónapjain!

Image may contain: 3 people, people smiling, indoorA kosarad
X