Header Image

Oud Beersel

Belgium

Nehéz egy 137 éves főzdéről pátosz nélkül írni, pláne ha a tradicionális lambic stílusú főzdék egyik utolsó mentsváráról beszélünk; de lehet nem is kell. 🇧🇪🇧🇪🇧🇪 Nem is olyan régen még az sem volt teljesen világos, hogy a főzde túléli korunkat: 2002-ben ugyanis az üzleti sikertelenség miatt bezárta kapuit az Oud Beersel. Három évvel később viszont nagy szerencsére Gert Christiaens kezei alatt újjáéledt a munka, ami azóta is tart, megmentve ezzel nemcsak a cég gyökereit, de talán a lambic főzés jövőjét is. A májusi eseményünkre érkező söreink jelentős részét gyakorlatilag csak pár héttel a fesztivál előtt főzik meg, hogy a lehető legfrissebb mivoltukban ragyogjanak – omoljon le a negyedik fal: néha csoda, hogy ideérnek időben -; na ebben az esetben viszont meg alig várjuk, hogy kieresszük ezeket a szörnyeket és mesebeli lényeket felébresztve őket hosszú álmukból. 🧙🧙🧙 Az Oud Beersel mestersége néha olyan, mint az örökkévalóság üldözése, ahol a módszerek és a sörök mintha elvesznének az időben, és nem is olyan nehéz belegondolni, hogy a teremtmények akár túl is élhetik majd alkotóikat. Épp ezért olyan fantasztikus megélni, hogy amúgy mennyire két lábbal a földön járó arcok és hogy beleállnak olyan modern hangvételű kollabokba is, mint például a Lerviggel közös munka.

No photo description available.



A kosarad
X