Header Image

Põhjala

Észtország

Belsős poénokkal tarkított kapcsolatunk valahol egy ködös berlini sörfesztiválon gyökerezik, amikor főszervezőink közül ketten – a kopott zenekari pólók és sapkák versenyében fej-fej mellett haladva – gitárpengetőkkel szerettek volna fizetni a söreikért; tapasztalt északi barátaink valahogy kibírták röhögés nélkül a jelenetet. Aztán tavaly viszonylag korán rövidre zárták a meghívásunkat, persze csak azért, hogy végül egy igazi csavarral élve az egész csapat itt kezdje a nyarat Budapesten. Megadták a módját, legyen ennyi elég.
Egy percig sem volt kérdés tehát, hogy visszahívjuk őket, persze fel voltunk készülve az újabb nehézségekre. A levelezőrendszerünk hibái miatt idén sem volt zökkenőmentes a kommunikáció, de hónapok kitartó és változatos próbálkozásai után – megjegyeznénk, hogy postagalambok nem sérültek meg a folyamat során – , most örömmel jelenthetjük ki, hogy a balti cowboyok visszatérnek a BPBW 2019 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessions kóstolónapjaira.
Nem kezdenénk bele a sörstílusaik unalmas mantrájába, mert pontosan tudjuk, hogy esélyünk sincs előrelátni, mivel készülhetnek már most az idei szezonre. Tavaly a szintén visszatérő To Øl és a Brus séfje, Christian Gadient segítségével főzött Graff Gadient nevű cider/gose hibridük a főesemény egyik fénypontja volt, és tudjuk, hogy idén sem hagynak minket cserben. Megemeljük kalapunkat az észt sörszíntérért folytatott kitartó munkájukért, mert az új hi-tech sörfőzdéjük beüzemelése mellett idén is megszervezik valahogy a Tallinn Craft Beer Weekend nevű varázslatot is.

 

Veletek vagyunk Põhjala, szeretünk titeket! #nevergofullcraft

 

No photo description available.A kosarad
X