Header Image

Austmann Bryggeri

Norvégia

A BPBW ’19-es kiadásában újabb északi isteneket jelentünk be, akik egészen a tavalyi évig igazi ???rejtett kincsek ??? voltak számunkra, de annyian ajánlották őket szakmai körökből, hogy muszáj volt utánuk járnunk. Nemrég személyesen is sikerült találkoznunk velük a főzdéjükben és nemcsak a söreik győztek meg minket, de a közös hang is rögtön megvolt – bár ez nem volt épp agysebészet, miután kiderült, hogy főzőjük Beau és szervezőnk Tibor egy napon születtek -, úgyhogy nem volt kérdés hogy itt a helyük jövőre.

Hol is tartottunk? Megvan… Ha pedig valami véletlen folytán nem találunk egy északi-sarkköri főzdét is valahogy, akkor jó eséllyel ők lesznek a BPBW legészakibb főzdéje kétéves történetünk során. ??????

A fjordok városa, Trondheim egy mennyeien gyönyörű hely, és ezzel a főzde három alapítója is tisztában volt, amikor régi tejipari berendezésekből, két anyuka és egy nagynéni segítségével valahogy megalapították a főzdét. Ráadásul a Northie Brown Ale sörük is a sörfőzőmester nagymamájának eredeti receptjén alapul. ? Talán nem a mi feladatunk állást foglalni, hogy csak véletlen egybeesés mindez, vagy igazi sörboszorkák vették őket kegyeikbe, de hogy van valami túlvilági a norvég levegőben a Kveik élesztőkön túl is, afelől nincs kétségünk.

Indulásuk után gyorsan követőkre találtak a norvég színtéren, de arra sem kellett sokat várniuk hogy a világ többi része is felfigyeljen rájuk, nagyon gyorsan nőttek belföldön és külföldön egyaránt. Ez a siker pedig végül odáig vezette őket, hogy a város egy külső részén idén végre megnyithatták a laboratóriummal és egy szuper taproommal felszerelt modern új főzdéjüket is.

Úgyhogy hozzánk hasonlóan fogadjátok ti is tárt karokkal Észak újabb csapatát, mert barátaink az Austmann Bryggeri & Taproomból itt fognak velünk bulizni májusban a BPBW 2019 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessions kóstolónapjain!!! ?

Image may contain: mountain, sky, cloud, outdoor and natureA kosarad
X