Barion Pixel
Header Image

Birra Baladin

Olaszország

?????? Elképesztő megtiszteltetés, hogy az olasz újhullámos sör alapítóatyái, a Birra Baladin is csatlakozik hozzánk májusban.

“Ha megkérdeznél, mi a választóvonal munka és művészet közt, azt mondanám, hogy az az utolsó centiméter bőr a kislábujjamon, ami a földhöz köt. Nem vagyok egy hagyományos vállalkozó” – mondja Teo, és számunkra is világos, hogy nem az üres szavak embere.

​Az olasz sör – de igazából a kraft sör általában – nem lenne ma az, ami a Baladin és ​látnoki alapítója, Teo Musso nélkül. Számos területen voltak úttörői a sör világának otthon és határaikon túl is és őszintén szólva egy könyv sem lenne elég felsorolni azt a rengeteg változatos és formabontó ötletet és megoldást amit létrehoztak, és ma is folyamatosan ápolnak. Zene, művészet, tudomány, kísérletezés, mezőgazdálkodás, fejlesztés, nyíltság… Észbontó ez az energia, ami már 23 éve tart és ma már biztos, hogy a név és az örökség a jövő számára is fennmarad.

Számos projektjük közül van itt néhány viccesebb és talán kevésbé ismert, mint a zene és erjedés kapcsolata vagy épp élesztők hibridizálása lódarázs bélrendszerében amit a Firenzei Egyetemmel közösen jegyeznek. ? De mit szóltok hozzá, ha eláruljuk, hogy sokatok kedvenc sörös poharát is ők tervezték?

A következő alkalommal, amikor egy Tekuból kortyolgatjátok kedvenc sörötöket, gondoljatok egy picit rájuk is… ? Ha pedig már rájuk gondoltok, gondoljatok arra a semmihez sem fogható hangulatra is, ami ránk vár a BPBW 2019 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessions kóstolónapjain!

 

Image may contain: drink0
A kosarad
X