Header Image

Kabinet Brewery

Szerbia

Tavaly, mintha a BPBW életre keltése nem lett volna önmagában is elég nagy feladat, ősszel összehoztuk a pár fokkal azért lazábbra vett KR4FT-ot is. ¯_(ツ)_/¯ Itt azonban főleg helyi és regionális főzdékre fókuszáltunk, akik közül hármat már fel is fedtünk, mint nagyszínpados visszatérőket az idei Budapest Beer Weekre. Hát innentől viszont nem titok, hogy van egy negyedik név is ezen a listán, fogadjátok szeretettel a Kabinet Breweryt egyenesen Szerbiából! ??????

Csakúgy, mint a másik három főzde, név szerint a Pelicon, a Bereta és a White Stork, a Kabinet is magasra emeli a zászlaját a modern közép-kelet- (vagy inkább már dél-kelet? – elvesztünk kissé) európai kézműves sörnek, vagy ami majd kiforrhat belőle. ? Egyik célunk ugyanis túl azon, hogy a világ legvadabb vagy már-már rocksztár státuszban lévő főzdéit is Budapestre csábítsuk, hogy a régió feltörekvő neveinek is bemutatkozó lehetőséget biztosítsunk a nagyok közt. Ma még lehet, hogy csak előzenekarok, de de tuti, hogy ők a holnap nagyszínpados bandái.

A Kabinet a Balkán első zöldmezős főzdéjeként a kezdetek óta töretlenül megy előre a sokszor még kijáratlan úton. Bár elsősorban sörfőzők, de szeretnek szenvedélyes gurméként hivatkozni öbnmagunkra, akik megépítették saját kis szekrényüket, amiben inspiráció, változatosság, kultúra és műszet sorakozik szeretett italunk tiszta formájában, sörben megtestesülve. Ha ez sem lenne elég, hozzánk és sok vendégünkhöz – Ritual Lab, Collective Arts, O/O vagy To Øl csak hogy néhányukat említsünk – hasonlóan iszonyú komolyan veszik a dizájnjukat. Ezért sem meglepő talán hogy minden egyes sörük címkéjét más művésszel alkották meg. ? Így kell ezt!

A Vadnyugat ideje lejárt. Elkezdődött a Vadkelet kora, és jobb ha mihamarabb felveszed a tempót, mondjuk a BPBW 2019 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessions kóstolónapjain!

 

Image may contain: drinkA kosarad
X