Header Image

North Brewing Co

Egyesült Királyság

Tavaly eléggé beleálltunk a kraftba az Egyesült Királyság főzdéit illetően, és bár az idei szereplők nagyrészt újak, a kvóta marad! ?????? Fogadjátok tehát túlcsorduló szeretettel nem máshonnan, mint a Brit-szigetek egyik sörfővárosából, egyenesen Leeds-ből a North Brewing Co-t!

Úttörőnek lenni nem feltétlenül életbiztosítás, ami gyors figyelmet vagy elismerést hoz. Hosszú játszma ez az idővel, és jelen barátaink pontosan tudják ezt. Az 1997-ben alapított, értő körökben “Britannia első kraft bárjaként” ismert North Bar alapítóinak nem kevesebb mint 18 évet kellett várniuk, mire 2015-ben végre mgnyithatták rég dédelgetett álmuk, a North Brewing Co. főzde kapuit is.

Talán néha úgy érezhetjük, hogy nem feltétlenül vetül rájuk az őket megillető reflektorfény, de ahogy az a brit Honest Brew az ‘Év Sörfőzdéje’ díjának tökéletes összegzőjéből – “A North (Brewing) közösség támogatásáért tett erőfeszítése, ami bár a főzdéből indul, de bőven túlér saját kapuin, nemcsak önmagában csodálatra méltó, de egyben valami olyasmi, ami egész Leeds és Yorkshire megye sörfőző hagyományait is tovább öregbíti” – is tisztán látszik, ők nem a 15 perces hírnév miatt választották ezt a bizniszt. Ha valamit, ezt mi teljesen megértjük és csak támogatni tudjuk.

Változatos sörstílusokkal és igen vad kollaborációkkal – a világ sokszor legmagasabbra értékelt főzdéire gondolunk itt – teli portfóliójukkal a North Brewing az újhullámos brit sörfőzés legjavát fogja elhozni. És bár épp nemrég jártak nálunk egy TTO és a MONYO Brewing Co.-val való kollabfőzés miatt, ez a túra csak olaj volt a tűzre egy újabb budapesti látogatáshoz a BPBW 2019 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessions kóstolónapjaira.

 

Image may contain: 1 person, beard, drink, closeup and indoorA kosarad
X