Barion Pixel
Header Image

Poppels Bryggeri

Svédország

Köszönhetően bio minősítésüknek és az amerikai felfogásban fogant alapreceptjeiknek, söreik nemcsak országszerte elérhetőek, de már Svédország határain túl is. Sokszor hivatkoznak rájuk amulyan kapudrog kraft főzdeként, mert közérthető alapszortimentjükkel rengeteg emberrel szerettették meg a kézműves sörök világát; nem véletlen, hogy ma övék a legnagyobb rajongói bázis a svéd közösségi médiában, és hogy sörhőseiknek köszönhetően 7 év alatt a második legnagyobb volumenben termelő svéd kisüzemi főzdévé nőttek. 

Nyilvánvalóan ez a siker nem jöhetett volna létre a stabil alapok megléte nélkül, de időről időre bizonyítják azt is, hogy a komfortzónájukból kimozdulva is érdemes rájuk figyelni. Az utóbbi évben olyan főzdékkel dolgoztak együtt, mint a JWB, a Lervig, az All In Brewing, a Dry and Bitter, a mesés Omnipollo vagy éppen a Monolord doom metal zenekar, és ezen kollaborációk felölelik a modern sörfőzés teljes spektrumát; extrém savanyított söröktől kezdve a végtelenül olajos hordóérlelt imperial stoutig bezárólag.

Érdekes adalék lehet, hogy a BPBW egyik alappillére, Tibi az elmúlt másfél évet velük töltötte sörfőzőként, így a Budapest Beer Week részben az ő falaik között, illetve az igéző Göteborg városából került megrendezésre. ? Így, ahogy ők is elsőkezes információból származó kulisszatitkok birtokában vannak, úgy mi is pontosan tisztában vagyunk vele hogy milyen exkluzív tételek pihennek a raktárjukban arra várva, hogy végre kiszabadulhassanak a BPBW 2019 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessions kóstolónapjain.

Image may contain: one or more people and drink0
A kosarad
X